TAURUS D.O.O.,

Cvetkova ulica 25
1000 LJUBLJANA

GSM: 041 277 492
TEL:  01/428 94 94

EMAIL: info@taurus.si

Maksimalna učinkovitost, maksimalna varnost!

Zdaj je tukaj rešitev za vse !


Imenuje se Mosquito Magnet in prihaja iz Združenih držav Amerike. Znanstveniki in raziskovalci pri American Biophysics Corporation so po 12 letih raziskovanja uspeli opredeliti in določiti nevron, ki ga uporabljajo komarji za letenje. Na podlagi tega znanstvenega odkritja so nadaljnje raziskave in številni patenti privedli do nastanka Mosquito Magneta in do uspeha podjetja, ki se lahko danes pohvali kot privilegiran sogovornik številnih uradov, med katerimi so Oddelek za kmetijstvo ZDA, vojska, mornarica in Obalna straža ZDA ter CDC (Center za nadzor nad boleznimi).

Mesto uporabe


       
 • Stanovanjski objekti z vrtom
 • Javni prostori z letnim vrtom (restavracije, picerije, kavarne)
 • Turistične točke: plaže, bazeni, sprehajališča …
 • Diskoteke na prostem
 • Bazeni
 • Jahalnice
 • Kampi
 • Turistična naselja
 • V kmetijstvu


Kako deluje


Dokazano je, da se komarji in mrčes, ki jih privablja kri, usmerijo proti živim bitjem tako, da sledijo ogljikovemu dioksidu, ki ga ljudje proizvajamo pri normalnem dihanju. Mosquito Magnet simulira človeško dihanje tako, da katalitično pretvarja propan plin v ogljikov dioksid.
Komarji se približajo Mosquito Magnetu, da bi se prehranjevali. Takoj ko so v pravem položaju »tarči«, jih naprava nemudoma posrka in ulovi.
Po ulovu komarji poginejo zaradi dehidracije, nato se izločijo skupaj z mreno.
Če želimo povečati učinkovitost, je potrebno uporabiti posebne dodatke, ki še dodatno privabljajo komarje. Vabe (povsem neškodljive za človeka, druge žive organizme ali okolje) se dobavljajo v obliki posebnih odstranljivih vložkov, ki se jih vstavi v Mosquito Magnet.

Ločimo dve vrsti vab:


Oktenol:

je naravna snov, pridobljena iz rastlin in nekaterih živalih. Skrbno izdelane študije v podjetju American Biophysics so pokazale, da oktenol, združen z ogljikovim dioksidom občutno poveča učinkovitost Mosquito Magneta.
Lurex:
je posebej preučena vaba za tigraste komarje, ki skupaj z ogljikovim dioksidom občutno poveča učinkovitost Msquito Magneta na območju tigrastega komarja. V Sloveniji so to zaenkrat primorska, goriška in notranjska regija.

Mosquito Magnet deluje selektivno: vabi in lovi samo insekte, ki se hranijo s krvjo, zaradi česar nikakor ne ogroža žuželk kot so npr. čebele, metulji, pikapolonice …

Mosquito Magnet je osnovan na patentiranem sistemu »Counterflow Technology«; tj. posebna struktura, ki oddaja natančne količine CO2, toplote, vlage in oktenola ali Lurexa, tako da privablja komarje in jih posrka v mrežo s tem, da izkoristi nagon insektov, ki jih sili k vrtenju navzgor, ko se bližajo svojemu cilju.

Mosquito Magnet je načrtovan za varno uporabo v bližini stanovanjskih objektov ob polnem spoštovanju okolja:
 • se ne poslužuje odprtega ognja
 • ne proizvaja hrupa in ne uničuje vseh insektov
 • predvsem pa Mosquito Magnet ne proizvaja nobene škodljive snovi

Mosquito Magnet lahko ob idelanih pogojih prečisti ogromne površine. Lahko ga namestite v bližini točk, kjer se razmnožujejo ali razvijajo ličinke komarjev, tako da jih iztrebite že v samem začetku njihovega razvoja.
Praviloma naj bi populacija insektov izumrla v 6 do 8 tednih.Pravilna postavitev naprave Mosquito Magnet


Pravilna postavitev Mosquita Magneta je bistvenega pomena za doseganje optimalnih rezulatov.

Usmerite napravo tako, da je zadnji del naprave postavljen v smeri vetra. Pri brezvetrju postavite Mosquito Magnet na sredino območja, ki ga želite zaščititi.

Napravo postavite nekaj metrov stran od ljudi, da ne bi begali komarjev, ki jih privablja Mosquito Magnet.